Tandarts Sigrid

Tel 0514-700251
Hoofdstraat 12
8723 BH, Koudum

Team

Sigrid de Jong

Tandarts

BIG: 19919068102
AGB zorgverlener: 12101386
AGB praktijk: 12006427

Lid van de KNMT en Nederlandse Vereniging voor Bio-energetische Tandheelkunde (NVBT)

Over mijzelf

Na het volgen diverse studies zoals natuurkunde, HTS natuurkunde en communicatie wetenschap kwam ik tot de ontdekking dat tandheelkunde een vak is wat beter bij mij past. Daarom heb ik besloten om tandheelkunde te studeren. Het snel zien van resultaat van mijn behandeling maakt dat ik veel plezier heb in het tandheelkundige vak. In tegenstelling tot natuurkunde waar je vaak lang op resultaat moet wacht. Het tandheelkundig vak heeft veel aspecten, te denken valt aan medische kennis, technische vaardigheden, omgaan met mensen en ondernemerschap. Dit maakt het mijns inziens zo boeiend.

Ik vind het belangrijk om met zo minimaal ingrijpende behandeling zo veel mogelijk resultaat te behalen. Ik hou er niet van om mensen behandelingen aan te praten die ze niet nodig hebben. Graag geef ik mensen eerlijk advies. Tandartsangst speelt bij veel mensen een rol, uit eigen ervaring weet ik wat tandartsangst is en dat je ervan af kan komen. Mijn doel is daarom om te proberen mensen met tandartsangst goed te begeleiden.

Geruime tijd ben ik werkzaam geweest in een algemene praktijk in Joure. Na het opdoen van ervaring in diverse praktijken was het tijd voor een nieuwe stap, een eigen praktijk.

Missie

Mensen helpen om hun gebit gezond en pijnvrij te houden tot op hoge leeftijd.

Het is voor mij belangrijk dat mensen zich op hun gemak bij mij voelen in de stoel. Een mens is niet een bak met tanden. Het gebit is een onderdeel van het lichaam, de mond is de spiegel van je gezondheid. Er is een wisselwerking tussen je gebit en de rest van je lichaam, geest enz.

Dat was voor mij de reden om me te gaan verdiepen in de biologische tandheelkunde en daarmee verbreding en verdieping van de tandheelkunde op zich.

 

Samenwerking met Mondhygenïste

Een gezonde mond met gezond tandvlees is heel belangrijk, daarom werk ik samen met Mondhygenïste Jildou Hobma van Mondhygiene Friesland

webdesign en illustraties: Sigrid de Jong, 2019 - 2020