Tandarts Sigrid

Tel 0514-700251
Hoofdstraat 12
8723 BH, Koudum

Stralingsarm

Samen met een meetspecialist heb ik de praktijk/behandelkamer stralingsarm gemaakt.

Eigen bronnen weg

Als eerste heb ik mijn eigen stralingsbronnen verwijderd. Ik heb de mobiele telefoon vervangen door een VoIP telefoon, Ik heb dus een nieuw nummer: 0514-700251. Ik heb het pinapparaat weggedaan want die werkte met een bluetooth koppeling op mijn smartphone. (Ik was om een aantal andere reden ook niet tevreden/ ik vond het 3x niks). Ik heb een andere zakelijke bankrekening genomen omdat ik bij de oude bank alleen met een app kon inloggen.

Afgeschermde kabels

Ik heb afgeschermde kabels en verdeeldozen naar de behandelstoel en de apparatuur. Deze schermen het 50 Hz signaal dat van kabels die op het stopcontact zijn aangesloten af. Van apparatuur die ik niet gebruik heb ik de stekker eruit.

Aarding

De meetspecialist heeft mijn apparatuur geaard. Hierdoor staat er geen spanning op de boortjes en dat is prettiger werken.

De ledpanelen in het plafond zijn geaard waardoor het veld van de schakelvoedingen van de ledpanelen minder ver komen.

Ik heb aardingsbandjes om mezelf en de patient te aarden. Door het aarden kun je spanning afvoeren en je wordt er merkbaar rustiger van.

stetzerizer filters voor de vuile stroom

Ik heb stetzerizer filters om de vuile stroom te verminderen. Zie het verschil in stetzeriser waarde: de eerste is te hoog om te meten.

Aparte computer hoek

De computer stond eerst achter de behandelstoel. Die heb ik verplaatst naar de andere kant om minder in de velden te zitten. Voordeel is dat ik meer werk ruimte heb en de assistente op de computer kan werken terwijl ik behandel.

Afscherming

Om de hoogfrequente straling van voor en van de buren af te schermen heb ik stralingswerende folie op het raam en stralingswerend gaas op de muur.

Resultaat

Toen ik dat had gedaan voelde het merkbaar rustiger in de praktijk. Ook veel mensen merken dat het rustiger aan voelt.

Op verzoek kan ik de stroom op de stoel uitzetten, de ledmapen uit doen, de lamp van de unit uitdoen en natuurlijk het aardingsbandje om doen. Als ik de ledlampen uit doe dan doe ik een lampje op mijn hoofd. Als je daar behoefte aan hebt vergeet het vooral niet te vragen!

Telefoon uit of op de vliegtuigmodus

Omdat ik gevoelig ben voor elektromagnestische velden verzoek ik iedereen de telefoon uit te doen of op de vliegtuigstand te zetten. Je kan de telefoon ook thuis of in de auto laten. Ik heb op de praktijk een faraday box en zal je verzoeken hem daarin te doen. Graag er pas uit halen bij het verlaten van de ruimte, niet direct na de behandeling.

Graag ook smartwatches in de faraday box leggen, deze geven ook hoogfrequente elektromagnetische velden af.

In september 2021 kwam ik er achter dat ik gevoelig ben voor elektromagnetische velden. Ik kreeg hoofpijn en zere handen van mijn telefoon tijdens Pokemon Go waarbij ik de voor een truckje de data (4G) een aantal keren aan en uit zette.

Toen dacht ik nog dat het minderen of stoppen met mijn mobiele telefoon voldoende zou zijn... Later kreeg ik last van andere mensen hun smartphone tot 10 meter afstand, mijn labtop, bepaalde velden in mijn auto, bepaalde plekken waar ik kom enz.

webdesign en illustraties: Sigrid de Jong, 2019 - 2020